MILIKI KULIT PUTIH GEBUNOVA WHITTENING SET - GABUNGAN ( GLUTA (60 BIJI) + SEABUCKTHORN  (30 BIJI)  + COLLAGEN (30 BIJI)) 
KEGUNAAN UTK SEBULAN...

+

NOVA VITAMIN C 1000MG


PRODUK NOVA HEALTH
Nova L-Glutathione 1000 MG-(60 KAPSUL)
NOVA HEALTH : L-GLUTATHIONE 1000MG

1. APA ITU NOVA L-GLUTATHIONE ?

NOVA L-Glutathione merupakan tripeptida iaitu tiga protein dalam satu molekul (cystein, glutamin acid dan glycin) yang telah dipadatkan & berbeza dengan Glutathione biasa yang dibuat di dalam industri kosmetik. Glutathione sebenarnya terhasil dari tubuh setiap manusia tetapi, seiring dengan lanjutnya usia, semakin berkuranglah kadar Glutathione di dalam tubuh kita.Glutathione berperan penting dalam sistem kekebalan tubuh, perkembangan sel, bersifat antioksidan dan anti toksin. Kadar Glutathione dalam tubuh berupaya untuk membezakan di antara individu berpenyakit dengan individu yang sihat.Glutathione juga diberi jolokan sebagai MASTER ANTIOKSIDAN kerana telah diakui oleh para ahli perubatan antarabangsa bahawa belum ada antioksidan lain yang mampu menyamai kekuatannya. 

2. BAGAIMANAKAH FUNGSI NOVA L-GLUTATHIONE SEBAGAI AGEN PEMUTIHAN KULIT & AGEN ANTI-AGING/ANTI-PENUAAN ?

a) NOVA L-Glutathione berperanan untuk menukarkan pigmentasi gelap kepada pigment yang lebih cerah melalui proses penukaran eumelanine kepada phaeomelanin.. Ia juga menyekat enzyme Tyrosinase dari menghasilkan melanin gelap. Apabila kurang melanin, kulit kita akan menjadi lebih cerah. Proses pencerahan kulit menggunakan L-Glutathione bermula dari dalam iaitu dari lapisan dermal hingga ke epidermal layer. Proses pencerahan berlaku dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki lalu ia akan memberikan tona warna cerah sekata secara berperingkat.

b) NOVA L-Glutathione juga diperlukan di dalam proses pemecahan lemak dan metabolism. Jika glutathione dalam badan tidak mencukupi keperluan tubuh, sel akan cepat mati dan membuatkan sesetengah orang kelihatan lebih tua dari usia.

c) NOVA L-Glutathione berperanan sebagai anti-oksida atau anti toksik yang mana ianya menghalang radikal bebas didalam tubuh. Ia akan memproses toksin di dalam badan agar dapat dikumuhkan dengan mudah dari badan. Tubuh yang terdedah dengan toksin dan radikal bebas berupaya untuk mengundang pelbagai penyakit seperti kanser, jantung, dan sebagainya..

3. BERAPA LAMAKAH KITA BOLEH MENJADI CERAH SELEPAS MAKAN NOVA L-GLUTATHIONE?

Berapa lama itu bergantung kepada masalah kulit anda & tona kulit anda. Sekiranya anda mempunyai masalah jerawat, Nova L-Glutathione akan merawat masalah jerawat tersebut terlebih dahulu & kemudian baru difokuskan kepada pencerahan kulit. Sekiranya kulit anda bertona gelap, ianya akan mengambil masa yang sedikit lama untuk cerah berbanding mereka yang berkulit kuning langsat. Merujuk kepada peserta ujikaji kami, masa yang diperlukan untuk menghilangkan jerawat bermula dari minggu pertama penggunaan. Manakala untuk pencerahan bermula dari minggu yang ke – 3. 

4. ADAKAH KITA AKAN CERAH DI BAHAGIAN WAJAH SAHAJA?

Tidak! Pencerahan adalah ke seluruh permukaan tubuh . Bukan hanya tertumpu di bahagian wajah sahaja.

5. BOLEHKAH MENGAMBIL NOVA L- GLUTATHIONE MELEBIHI 2 KAPSUL SEHARI?

Semestinya boleh. Semakin banyak yang anda ambil semakin cepat proses pencerahan akan nampak kesannya. Namun 1000mg sehari seperti yang telah disediakan oleh Nova L-Glutathione sudah mencukupi untuk kegunaan tubuh kita. Walaubagaimanapun, anda juga boleh mengambil dos yang lebih tinggi untuk kesan yang lebih cepat.

6. TIDAK BAHAYAKAN MENGAMBIL DOS YANG LEBIH TINGGI?

Tidak! NOVA L-Glutathione merupakan makanan tambahan / supplement. Iainya tidak akan merosakkan tubuh anda. Jika tubuh anda tidak dapat menerimanya lagi kerana dos yang terlalu tinggi, iainya akan dibuang semasa anda buang air kecil.

7. KULIT AKAN MENJADI GELAP JIKA BERHENTI MAKAN PRODUK INI?

Pemutihan akan kekal tetapi anda mestilah sentiasa menggunakan krim pelindung matahari sewaktu keluar rumah. Namun anda digalakkan untuk terus mengambil L-Glutathione untuk kesan yang berterusan kerana walaupun kita telah memakai krim pelindung matahari tetapi tanpa perlindungan dari dalam, kulit kita juga akan menjadi lebih kerana faktor usia & hormon.

8. APAKAH KANDUNGAN NOVA L-GLUTATHIONE?

NOVA L-Glutathione mengandungi glutathione dan vitamin c. Vitamin C berperanan besar untuk menjadikan Glutathione kekal berada di dalam tubuh kita. Tanpa Vitamin C, glutathione tidak akan menyerap dengan sempurna.

9. BILAKAH WAKTU SESUAI UNTUK MENGAMBIL NOVA L-GLUTATHIONE?

Seeloknya sebelum tidur di dalam keadaan perut telah kosong. Ini kerana kadar penyerapan adalah lebih tinggi sewaktu perut kosong. Manakala proses pembaikpulihan sel adalah lebih efektif di waktu kita sedang tidur memandangkan ketika itu tubuh berada di dalam keadaan yang sangat relaks serta tenang.

10. BERAPA KAPSUL DALAM SATU BOTOL NOVA L – GLUTATHIONE?

Sekotak mempunyai 60 biji. Anda disarankan untuk mengambil 2 biji atau lebih sehari. 1 kotak boleh digunakan untuk 1 bulan.

11. BERAPAKAH HARGA BAGI NOVA L – GLUTATHIONE?

a) 1 Kotak = RM 60 (Free Postage termasuk Sabah & Sarawak). 
b) 2 Kotak = RM 110
c) 3 Kotak = RM 140 - ( Boleh di gunakan sehingga 3 bulan)


NOVA SEABUCKTHORN SEED OIL-(30 GEL)

NOVA HEALTH : SEABUCKTHORN SEED OIL

1. APA ITU NOVA SEABUCKTHORN SEED OIL ?

Seabuchthorn merupakan sejenis buah yang mempunyai 250 BAHAN BIOAKTIF tanpa sebarang kesan sampingan. Di dalam perubatan moden seabuckthorn di kenali sebagai THE HIDDEN JEWEL iaitu PERMATA YANG TERSEMBUNYI. Ini kerana khasiat buah ini hanya telah ditemui pada 65 tahun yang lalu walhal ianya telah tumbuh semenjak berabad lamanya. Khasiat yang tinggi di dalam buah seabuckthorn juga membuatkan ia mendapat jolokan sebagai A MIRACLE OF MANKIND iaitu KEAJAIBAN UNTUK MANUSIA.

Agensi Angkasa Lepas Rusia juga telah menggunakan sebuckthorn bagi mengelakkan kesan radiasi kosmik ke atas kulit para cosmonaut mereka. Dan ini menunjukkan betapa hebatnya seabuckthorn berbanding buah yang lain.

Sebuckthorn juga disebut sebagai RAJA SEGALA VITAMIN. Ini kerana buah ini mengandung pelbagai jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh vitamin A, B, C, E, K1 dan D.

2. KELEBIHAN BUAH SEABUCKTHORN BERBANDING BUAH LAIN?

Buah seabuckthorn mempunya pelbagai jenis vitamin di antaranya adalah VITAMIN C. Sila bandingkan perbezaan di antara kandungan Vitamin C seabuckthorn berbanding buah yang lain :-

a) Sebuckthorn mempunyai kandungan Vitamin C 10x ganda berbanding buah oren.b) Sebuckthorn mempunyai kandungan Vitamin C 3 - 17x ganda berbanding buah kiwi.c) Sebuckthorn mempunyai kandungan Vitamin C 15- 80x ganda berbanding buah tomatod) Sebuckthorn mempunyai kandungan Vitamin C 20- 35x ganda berbanding buah epale) Sebuckthorn mempunyai kandungan Vitamin C 200x ganda berbanding buah anggur.


3. KANDUNGAN LAIN YANG TERKANDUNG DI DALAM SEABUCKTHORN?

a) Karbohidrat – terdiri daripada gula ringkas (penting untuk pengeluaran tenaga) selain aktif unik Mukopolisakarida bahawa meningkatkan Sistem Imun.

b) Protein – mengandungi 18 jenis Asid Amino terutama senarai lengkapSemua 8 Asid Amino penting yang diperlukan oleh badan kita.

c) Lemak – banyak terdapat dalam asid lemak perlu (Omega 3, 6, 7 dan 9).

d) Vitamin – mengandungi Semua 4 Jenis Vitamin Lemak Larut (A, D, Ia, dan K) lebih 6 daripada 9 jenis vitamin larut air (B1, B2, B5, B12, Asid Folik, Biotin, dan C). Kaya dengan asid folik (Vitamin B9) yang Penting bagi Membaiki DNA dan Regeneration. Mengandungi jumlah terbesar Vitamin C dan Beta-karoten di kalangan semua makanan di bumi.

e) Vitamin E – Berfungsi untuk mencegah penyakit kanser & kardiovaskular.

f) Mineral – mengandungi 10 (Kalium, Natrium, Kalsium, Kromium, Magnesium, Zink, Ferum , Mangan, dan tembaga dan Molybdenum) daripada 14 mineral penting.

g) Antioksidan – siri antioksidan berkuasa dengan 70,000 Unit ORAC. (Nota: ORAC (Kapasiti Menyerap Radikal Oksigen) ukuran bagaimana mujarab adalah satu antipengoksida. Jabatan Negara AS mengesyorkan orang ramai untuk mengambil 5,000 Unit ORAC setiap hari.)

h) Lutein & Karoten – berfungsi dalam merawat penyakit berkaitan penglihatan & mata.

i) Phyto-intipati - i. Flavonoid – mengandungi 7 jenis berkhidmat sebagai Antioksida Yang Kuat.ii. Asid organik – malic, Asid oksalik dan succinic mempunyai fungsi padaPerlindungan hati dan Yang melegakan Kesan Racun dan sampingan Dadah Antibiotik dan lain-lain.iii. Lesitin – membantu dalam Metabolisme lemak, menghalang Lemak dan Sirosis daripada Hati.iv. Karotenoid – bersama-sama dengan vitamin E semulajadi dan asid lemak, ianya menggalakkan lebih cepat Penyembuhan luka lebihMencegah Keradangan dan Pembentukan ulser.

Inilah sebabnya kenapa Seabuckthorn begitu berkesan di dalam merawat dan mencegah pelbagai penyakit serta mencantikkan kulit.

4. FUNGSI SEABUCKTHORN?

a) Jerawat- sebuckthorn membaiki hormon & sistem imunisasi dari dalam yang menjadi punca utama penyebab masalah jerawat.
• Anti-penuaan: Kaya dengan vitamin A dan vitamin E, ia membantu untuk mengurangkan kedutan & kesan penuaan kulit.
• Kemoterapi: Flavonoid membantu pesakit kanser pulih lebih cepat dari kesan rawatan radiasi dan kemoterapi.
• Manfaat kardiovaskular: Kaya dengan asid lemak tak tepu, termasuk omega-3, Omega-6, omega-7 dan Omega-9 . Ia boleh membantu meningkatkan kesihatan jantung dan secara drastik mengurangkan risiko seseorang untuk serangan jantung dan strok.
• Pembaikan sel dan peremajaan: Membantu ketara dalam pembaikan dan pembaharuan struktur sel badan. Ia membantu menganjalkan kulit.
• Kesihatan serebral: Kandungan asid lemak, flavonoid dan carotonoids membantu mengurangkan risiko strok dan menggalakkan kesihatan keseluruhan otak dan daya ingatan.
• Kawalan kolesterol: Flavonoid dan asid lemak perlu membantu untuk meningkatkan kebaikan kolesterol (HDL) dalam darah dan mengurangkan risiko keadaan seperti penyakit jantung koronari dan strok. Juga, phytosterols mengurangkan jumlah kolesterol yang mengambil semasa makan.
• Keletihan: Kaya dengan vitamin yang penting seperti vitamin C dan vitamin E, dan boleh membantu mengurangkan gejala keletihan yang lebih biasa seperti tenaga yang rendah dan ketegangan otot. Ia membantu menggalakkan yang tenang malam tidur.
• Kesihatan gastrousus: Minyak seabuckthorn boleh digunakan sebagai satu rawatan yang berkesan untuk masalah ulser gastrik. Ini kerana ia akan menstabilkan pengeluaran asid gastrik dan membantu mengurangkan radang dalam perut .
• Rambut: Minyak dan asid lemak boleh meningkatkan kesihatan rambut secara keseluruhan dan ruang untuk bersinar yang sihat dan kelihatan semula jadi. Ini boleh membantu pengurangan dalam bermulanya keguguran rambut pramasa.
• Darah tinggi atau tekanan darah tinggi: Asid lemak di dalam seabuckthorn membantu untuk merawat penyakit darah tinggi. Ini kerana ia membuatkan tekanan darah yang lebih rendah. Beberapa kajian juga menunjukkan bahawa pengambilan flavonoid mengurankan gejala hipertensi/darah tinggi.
• Penyakit Kencing Manis : Seabuckthorn mengandung antioksidan yang tinggi, karbohidrat, serat , vitamins dan minerals. Oleh sebab itu ia , dapat membantu meningkatkan sirkulasi darah dan sistem kekebalan tubuh. Di samping itu ia juga dapat menstabilkan gula dalam darah.
• Merawat Penyakit Glukoma/Katarak & Pelbagai Penyakit Penglihatan : Kandungan lutein yang tinggi berupaya merawat pelbagai masalah berkaitan penglihatan. Ini kerana ia berfungsi sebagai antioksida dengan cara melindungi mata dari kerusakan akibat ketidakstabilan atom atau radikal bebas, disamping menapis mata daripada cahaya ungu yang tinggi.
• Sistem imun: Kaya dengan vitamin C yang boleh membantu meningkatkan sistem imun dan membantu untuk melawan penyakit.
• Hati: Membantu menormalkan enzim hati dan boleh membantu mencegah kesan yang berbahaya yang berpunca daripada toksik di dalam tubuh.
• Menopaus: Ia merupakan pelincir semulajadi bagi membantu untuk melegakan kekeringan faraj yang mungkin berlaku semasa menopaus.
• Penyakit kulit: Keupayaan untuk merawat keadaan seperti jerawat, dermatitis, ekzema, lesi kulit dan rosacea. Kebolehan penyembuhan kulit adalah disebabkan oleh asid lemak perlu yang tinggi, flavonoid, protein, dan pelbagai vitamin yang lain.
• Sun Block: Secara semulajadi menyerap sinaran berbahaya UV matahari yang boleh menyebabkan kerosakan kulit dan boleh membawa kepada kanser kulit.
•Trigliserida: Membantu menurunkan lemak darah yang juga boleh menyumbang kepada penyakit jantung dan strok.
• Ulser: Buah-buahan ini meningkatkan kesihatan membran mukus di dalam saluran gastrousus. Ia juga boleh mencegah dan merawat ulser gastrik.
• Penyembuhan dan Menjadikan Kulit Sentiasa Remaja: Asid palmitoleic, yang merupakan salah satu asid lemak adalah bahan semulajadi yang terdapat di dalam kulit. Seabuckthorn telah dibuktikan amat berkesan dalam rawatan luka, dermatitis terbakar dan bahkan kanser kulit.

5. ADAKAH NOVA SEABUCKTHORN SEED OIL HANYA UNTUK KECANTIKAN KULIT SEMATA-MATA?

Tidak! Ianya sesuai digunakan sebagai supplement bagi merawat masalah darah tinggi, diabetes, masalah penglihatan, jantung, kanser dan 1001 penyakit yang lain.

6. BAGAIMANAKAH CARA PENGAMBILAN SEABUCKTHORN SEED OIL INI?

Terdapat 2 cara iaitu :-a) Dengan cara menelan soft gelnya seperti supplement lain.b) Dengan cara memecahkan soft gel dan kemudian minyaknya di sapukan ke tempat bermasalah seperti pada jerawat, luka kesan terbakar, luka diabetes, mata yang sudah mempunyai katarak dan sebagainya.

7. BILAKAH KITA AKAN MULA NAMPAK KESANNYA?Ianya bergantung kepada masalah yang anda hadapi & betapa seriusnya ia. Namun begitu anda akan mula nampak kesannya bermula minggu pertama penggunaan.

8. BOLEHKAH MENGAMBIL NOVA SEABUCKTHORN SEED OIL MELEBIHI 1 KAPSUL SEHARI?

Semestinya boleh. Semakin banyak yang anda ambil semakin cepat proses pembaikpulihan akan nampak kesannya. 

9. TIDAK BAHAYAKAN MENGAMBIL DOS YANG LEBIH TINGGI?Tidak! NOVA Seabuckthorn Softgel merupakan makanan tambahan / supplement. Iainya tidak akan merosakkan tubuh anda. Jika tubuh anda tidak dapat menerimanya lagi kerana dos yang terlalu tinggi, iainya akan dibuang semasa anda buang air kecil.

10. BILAKAH WAKTU SESUAI UNTUK MENGAMBIL NOVA SEABUCKTHORN SEED OIL?

Seeloknya sebelum tidur di dalam keadaan perut telah kosong. Ini kerana kadar penyerapan adalah lebih tinggi sewaktu perut kosong. Manakala proses pembaikpulihan sel adalah lebih efektif di waktu kita sedang tidur memandangkan ketika itu tubuh berada di dalam keadaan yang sangat relaks serta tenang.

11. BERAPA KASPUL DALAM SATU BOTOL NOVA SEABUCKTHORN SEED OIL?

Sekotak mempunyai 30 biji. Anda disarankan untuk mengambil 1 biji atau lebih sehari. 1 kotak boleh digunakan untuk 1 bulan.


12) BERAPAKAH HARGA BAGI NOVA SEABUCKTHORN SEED OIL?

a) 1 Kotak = RM 60 (Free Postage termasuk Sabah & Sarawak).
b) 2 Kotak = RM 100
c) 3 Kotak = RM 130 ( Boleh di gunakan sehingga 3 bulan)
NOVA MARINE COLLAGEN- (30 KAPSUL)

NOVA HEALTH : MARINE COLLAGEN

1. APA ITU NOVA MARINE COLLAGEN ?

Collagen adalah sejenis protein hasil daripada 3 jenis peptide. Collagen berperanan untuk membantu organ-organ dalaman dan melindungi kulit, otot, tulang, gigi, mata dan sebagainya untuk kekal sihat. Collagen mempunyai hubungan erat dengan perkembangan proses penuaan dan penyakit-penyakit tubuh manusia kerana 70% lapisan dermis / kulit manusia dibentuk oleh kolagen dan kolegen juga merupakan bahan utama di dalam rawan serta tisu penghubung di dalam tubuh manusia. Collagen sangat penting untuk mengekalkan keremajaan kulit dan memelihara kulit daripada kedutan serta kesan penuaan.

2. APAKAH FUNGSI NOVA MARINE COLLAGEN ?

a) Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen di dalam tubuh yang telah rosak ataupun lemah.

b) Melindungi daripada radikal bebas yang boleh mendatangkan pelbagai penyakit berbahaya.

c) Menggalakan pertumbuhan & penghasilan sel keolagen yang baru.

d) Mengecilkan pori-pori wajah, menghilang jerawat, parut & jeragat.

e ) Menormalkan kadar minyak pada wajah

f) Melembabkan kulit.

g) Memutihkan wajah.

h) Memperbaiki kerosakan kulit , anti penuaan & anti kedutan serta garis halus.

i) Memperbaiki masalah gangguan haid.

j) Melegakan sindrom menopaus (putus haid).

k) Mencegah osteoporosis ( pereputan tulang ).

l) Mencegah kanser payudara.

m) Meningkatkan kualiti kehidupan seks.

n) Mencegah penyakit kardiovaskular dan servaskular (otot dan saraf)

o) Kolagen merupakan menegang dan membentuk payudara wanita.

p) Merawat sakit sendi dan rawan.

3. BERAPA LAMAKAH KITA BOLEH MELIHAT KESAN SELEPAS MAKAN NOVA MARINE COLLAGEN?

Ianya bergantung kepada masalah yang anda hadapi & betapa seriusnya ia. Namun begitu anda akan mula nampak kesannya bermula minggu pertama penggunaan.

4. BOLEHKAH MENGAMBIL NOVA MARINE COLLAGEN MELEBIHI 2 KAPSUL SEHARI?

Semestinya boleh. Semakin banyak yang anda ambil semakin cepat proses pembaikpulihan akan nampak kesannya.. Walaubagaimanapun, anda juga boleh mengambil dos yang lebih tinggi untuk kesan yang lebih cepat.

5. TIDAK BAHAYAKAN MENGAMBIL DOS YANG LEBIH TINGGI?

Tidak! NOVA Marine Collagen merupakan makanan tambahan / supplement. Iainya tidak akan merosakkan tubuh anda. Jika tubuh anda tidak dapat menerimanya lagi kerana dos yang terlalu tinggi, iainya akan dibuang semasa anda buang air kecil.

6. BILAKAH WAKTU SESUAI UNTUK MENGAMBIL NOVA MARINE COLLAGEN?

Seeloknya sebelum tidur di dalam keadaan perut telah kosong. Ini kerana kadar penyerapan adalah lebih tinggi sewaktu perut kosong. Manakala proses pembaikpulihan sel adalah lebih efektif di waktu kita sedang tidur memandangkan ketika itu tubuh berada di dalam keadaan yang sangat relaks serta tenang.

7. BERAPA KASPUL DALAM SATU BOTOL NOVA MARINE COLLAGEN?

Sekotak mempunyai 30 biji. Anda disarankan untuk mengambil 1 biji atau lebih sehari. 1 kotak boleh digunakan untuk 1 bulan.

8. BERAPAKAH HARGA KOLAGEN?

1kotak : RM 50

2Kotak : RM 90

3Kotak : RM 110


VITAMIN C PURE 1000MG
NOVA VITAMIN C PURE 1000MG
(Bagus Di Makan Bersama Nova Whitening Set)

FUNGSI VITAMIN C:

(a) Membantu penyerapan suplement lain seperti Glutathione & Kolagen ke dalam badan. Ianya juga dapat menjadikan suplement- suplement tersebut berfungsi dengan baik di dalam tubuh kita. Tanpa Vitamin C yang mencukupi, glutathione & kolagen akan kurang daya serapan dan terus dibuang dari tubuh.

b) Berfungsi untuk meransang penghasilan kolagen semulajadi tubuh.

c) Sebagai Anti Oksidan yang penting bagi tubuh.

(d) Membantu tumbesaran tisu tubuh manusia.

(e) Membantu penghasilan hormon.

(f) Membantu penghasilan protin untuk sistem immuniti tubuh.

(g) Membantu dalam pencegahan kanser, strok, sakit jantung koronari, jangkitan kuman yang teruk.

(h) Membantu mengurangkan kolesterol darah LDL dan menambah kolesterol HDL (baik).

(i) Membantu mencegah atherosclerosis (mendapan kolesterol pada dinding saluran darah).

(j) Mencegah lebam (bruises) dan pendarahan dari gusi atau hidung tanpa sebab.


(k) Membantu memelihara kulit yang sihat dan cerah.

(l) Mencegah penyakit katarak (cataract) mata.

(m) Membantu mengawal tekanan darah tinggi.

(n) Membantu mengawal dan mengurangkan selsema.


KELEBIHAN NOVA VITAMIN C 1000MG PURE:

a) Pure.. Tiada campuran starch (tepung)

b) 100% organik iaitu tanpa campuran ' haiwan'.

c) Chewable / Boleh Dikunyah

D) 1 botol 30 biji.


CARA MAKAN:

a) Makan bersama Glutathione & Kolagen pada waktu pagi atau malam.

b) Minum 1 gelas air kosong.


HARGA :

a) 1 Botol RM 40 + Tidak Termasuk Postage :

b) 2 Botol RM 80 + Free Postage.

c) 3 Botol RM 110 + Free Postage

( Jika beli 1 botol Vitamin C bersama produk Nova yang lain, automatik Free Postage ke Semanjung & Sabah Sarawak..)


***Vitamin C boleh dijadikan supplemen tambahan utk 1 set nova (3 produk) utk penyerapan gluta dalam darah utk kesan yg lebih maksimum
p/s: Dalam Nova Gluta da ada vitamin C- ini adalah tambahan sahaja utk kesan lebih cepat.

HARGA UTK 1 SET (lebih jimat)

1 set NOVA 3 produk (GLUTA + SEABUCK + COLLAGEN ) = RM 120
1 set NOVA 3 produk (GLUTA + SEABUCK + COLLAGEN) + VITAMIN C = RM 160


CARA PENGGUNAAN NOVA WHITTENING SETseabuckthorn ade 30 bji,
gluta 60 bji,
collagen 30 bji..

CARA MAKAN :1. Setiap hari kena makan minimum 4biji.
1 biji seabuckthorn, glutathione 2 biji & collagen 1 biji..

Waktu makan supplement?

1. Makan 2 biji glutathione dan 1 biji seabuckthorn 2 atau 3 jam selepas makan malam ( apabila perut sudah kosong. Kalau boleh makan malam awal sikit) .
Minum dengan air suam supaya ia cepat pecah dah serap ke dalam darah.

2. Dan sebelum tidur, makan 1 biji kolagen.
Pastikan jarak (1) dan (2) sejam jaraknya. Minum dengan air suam .

Atau

1. Makan 2 biji glutathione dan seabuckthorn 1 atau 2 jam sebelum sarapan pagi.SOAL – JAWAB NOVA WHITENING SET

1) Kenapa Perlu Asing-Asingkan Produk? Kenapa Tidak Masukkan Kesemua Supplement Di Dalam 1 Kapsul?

Saya pasti anda dengan mudahnya di tipu oleh kebanyakan suppelement di dalam bentuk kapsul yang kebanyakan di jual di luar sana yang mana mereka mengatakan bahawa di dalam kapsul mereka terdapat lebih daripada 1000mg isi kandungan. Malah saya juga pernah melihat produk berbentuk kapsul yang diwar-warkan mempunyai 5000mg isi kandungan sehinggalah kepada 50,000mg isi kandungan di dalam SEBIJI KAPSUL. Walhal apabila di baca labelnya, tertera perkataan 30 capsule x 500mg. Atau secara jelasnya, kapsul mereka hanyalah seberat 500mg sahaja. Oleh itu bagaimana kapsul yang hanya boleh menampung 500mg boleh memasukkan isi kandungan yang lebih daripada 1000mg. Tidakkah ia akan melimpah? Ini adalah taktik yang sering diguna pakai dalam mengaburi mata pembeli.Disebabkan sebiji kapsul hanya boleh menampung sekitar 500mg sahaja , inilah sebabnya kenapa kami terpaksa mengasingkan setiap produk. Kami boleh membuat di dalam bentuk serbuk / sachet yang mana semua isi kandungan boleh dicampurkan tetapi cara pengambilannya pasti tidak sesenang menelan sebiji kapsul.

2) Tidak Bahayakah Makan Ketiga-Ketiga Supplement Dalam Sehari?

Tidak bahaya! Ini kerana ketiga-tiganya adalah makan tambahan. Ia tidak membahayakan kepada tubuh. 

3) Berapakah Yang Biji Kapsulkah Yang Perlu Saya Ambil Untuk Set Ini?

4 biji sehari ( Sebuckthorn 1 biji, Glutathione 2 biji & Collagen 1 biji). Namun anda disarankan untuk mengambil dos yang lebih bagi kesan yang lebih cepat.

4) Bolehkah Saya Hanya Mengambil Satu Atau Dua Produk Daripada Set Ini? Saya Tak Nak Beli Ketiga-Kiganya.

Boleh. Anda boleh membeli sebahagian daripada set ini sahaja tetapi kesannya tidak sama sekiranya anda mengambil dalam pakej lengkap. Ini kerana formula kombinasi kami telah terbukti berkesan di dalam merawat pelbagai masalah berkaitan kulit & dalaman.

5) Berapakah Harga Untuk Satu Set Ini?

1 Set Nova Whitening Set ( Seabuckthorn+ Glutathione+ Marine Collagen) RM 120 Sahaja!

UNTUK MENDAPATKAN KULIT PUTIH & GEBU :

-Untuk kesan yang maksimum kena makan tiga2..

**sebab sebuckthorn ni dia kaya dgn vit c + vit e, asid lipoic dll..
disebabkan seabuck ni vit e so dia larut dalam lemak.
**So dia xmudah hilang daripada badan macam vitamin c ( vitamin c cepat hilang sebab dia dikumuhkan melalui urine). **Disebabkan vit e boleh larut lemak so dia akan meresap dalam lemak bawah permukaan kulit kita.
**So dia akan baiki sel kulit kita, cerahkan kulit, pudarkan parut, jerawat, jeragat, uv protector dll. Dari segi penyakit pulak, seabuckthorn ni antioksida yang tinggi.
**N disebabkan dia larut dalam lemak so dia boleh rawat sel-sel penyakit , radikal bebas n toksin yang kebanyakannya duduk dalam lemak kita.
**Sebab tu seabuckthorn ni sesuai untuk orang sakit kanser, darah tggi, jantung, kolestrol tggi dll .
**Lepas tu fungsi dia yg lain untuk pulihkan sel2 dalam badan kita, rendahkan kolestrol dalam darah, cuci darah, buang toksin dalam badan dll..

**Gluta pulak, nak makan dia kena mkn dgn vit c + asid lipoic.. sbb vit c & asid lipoic ni, dia cairkan darah so baru gluta boleh masuk..
**kalau mkn gluta 1kg pun, tapi xde vitamin c + asid lipoic mmg takkan berkesan sebab molekul gluta ni besar so dia perlukan vitamin c & acid lipoic untuk masuk dlm darah..
**tp dalam nova glutathione ni, memang ade kandungan vitamin c+ asid lipoic jugak, tapi kita tambahkan dngan seabuckthorn spya smkin bnyak dos vitamin c+ asid lipoic..

**Macam collagen pulak , bila kita makan kolagen dia replace atau ransang penghasilan kolagen semulajdi dlm badan kita . mana – mana kolagen n sel mati dlm badan kita yang dah rosak dia akan gantikan....
**so bila dh mkn kolagen, lama –kelamaan kulit kita makin tegang ,anjal , xada kedut n semakin cerah sebab dia baiki texture kulit ..

******Maksudnya ketiga-tiga produk ni dia ade peranan dia yg tersendiri..1 set ni da cukup lengkap utk kecantikan kulit + kesihatan badan + anti aging, awet muda,,,berbaloi2

SOALAN-SOALAN LAZIM


1) CARA MAKAN SUPPLEMEN NIE???

A. Waktu makan supplement? Ada macam-macam cara makan n semuanya bergantung kepada situasi anda.

3. Jika anda ada makan Vitamin C:- 

i. 2 jam selepas makan malam ambil 1 biji Seabuck + 1 biji Collagen. 
ii. 1 jam sebelum tidur ambil 1 biji Vitamin C & 1 biji Glutathione. Pastikan Jarak (i) & (ii) selang 1-2jam.
iii. 1-2 jam sebelum breakfast ambil 1 vitamin c+ glutathione. ATAU

4. Jika tak ambil Vitamin C:- 

i. 2 jam selepas makan malam ambil 1 biji Seabuck + 1 glutathione.
ii. 1 jam sebelum tidur ambil 1 biji seabuck + 1 biji Glutathione. Pastikan Jarak (i) & (ii) selang 1-2jam.
iv. 1-2 jam sebelum breakfast ambil 1 collagen ATAU 

5. Jika nak makan seabuck 1 biji aje sehari tapi xde makan vitamin c:- 

i. Makan 2 biji glutathione dan 1 biji seabuckthorn 2 atau 3 jam selepas makan malam.
ii. Dan sebelum tidur, makan 1 biji kolagen.
Pastikan jarak (i) dan (ii) sejam jaraknya. 
Atau iii. Makan 2 biji glutathione dan 1seabuckthorn 1 atau 2 jam sebelum sarapan pagi.

2) PRODUK NI PUTIHKAN MUKA JE KE ATAU BADAN, BOLEH CAMPUR SUPPLEMEN LAIN KE N IF ADE MASALAH JERAWAT OR JERAGAT CMNA???

**mmg untuk putihkan seluruh badan bukan muka je, jerawat & jeragat bole dirawat sekali sebab ade pengambilan seabuckthorn yang mana mmg bagus untuk membaiki kulit2 mati, jerawat, jeragat & mcm2 masalah kulit yang lain, kalu nak makan sekali dengan produk lain tak de masalah, bole je makan sekali.. 

3) PREGNANT BOLEH MAKAN TAK???

**pregnant xsesuai mkn seabuck n gluta sbb ade lipoic.. kolagen boleh bila kandungan atas 4 bulan ke atas,,,boleh guna ketiga2 produk selepas bersalin,,,,if menyusu boleh ambik ketiga2 produk....

**Klu baru lps bersalin beter jgn mkn dulu n tggu hbis pantang sbb hrmon xstabil lagi. Better dlm pantang ni fokus mkn jenis produk yg utk kecutkan peranakan n rahim dlu. mkn jamu2 dulu. Dh lpas pantang, baru mkn nova. Menyusu xpe mkn nova.. Khasiat pn baby dpt jugak..

4) LELAKI BOLEH MAKAN KER???

**Lelaki pun boleh mkn xde masalah,,,

5) Boleh jd gemuk ke if ambik produk ni????

** so far xde pertambahan berat badan jika ambik produk ni...

6) KALAU ADE ALAHAN SEAFOOD BOLEH MKN X???

** kalau alah seafood xboleh mkn collagen n seabuckthorn ye sbb ade iodin . kna makan glutA aje..

7) BERAPA LAMA BLH TENGOK KESANNYA??

**berkesan berapa lama tu semua bergantung kpd jenis kulit, warna kulit, saiz badan, dos yang diambil , masalah kulit & masalah dalaman y dihadapi.
Contoh ade masalah jerawat, vitamin dlm produk ni dia akan repair masalah jerawat dulu n bila semua dh okey baru dia akan fokus pada pemutihan. n semuanya stage by stage.. n kena makan secara konsisten... n untuk puteh take time sikit sebab untuk ubah melanin kulit memerlukan masa n berperingkat...
klau jerawat ke, 2 minggu dh boleh tgok kesan.. n ade juga customer yg makan, sebulan dh boleh cerah dah...tp ramai jugak dalam masa sebulan dh nampak kesannya.. 

8) ADE KESAN SAMPINGAN X???

**xde efek sbb kita bukan kategori racun/drug n steroid...TP SUPPLEMEN,,,SUPPLEMEN tidak berbahaya,,,,


CARA MAKAN
i. Makan 2 biji glutathione dan 1 biji seabuckthorn 2 atau 3 jam selepas makan malam.
ii. Dan sebelum tidur, makan 1 biji kolagen. Pastikan jarak (i) dan (ii) sejam jaraknya. 
atau kalau xnak makan seabuck n gluta malam, makannya pada waktu siang iaitu
(iii) Makan 2 biji glutathione dan 1seabuckthorn 1 atau 2 jam sebelum sarapan pagi.

9) KALAU KULIT ITAM MANIS BERAPA LAMA KESANNYA???

**bergantung pada badan u, bagaimana badan u bole terima produk nie....
setiap org mmg berbeza, ade yang cepat ade yang lambat...
dan kalu nak cepat putih mmg ade pantang larang semasa menggunakan produk ni...
pertama kene pakai uv protector cream mase keluar rumah,
jangan atau kurangkan kopi & tea kerana kedua ni melambatkan proses penyerapan zat ke dalam darah...
tido kena cukup...sebab bile masa u rest bdan kita akan mula bekerja untuk menyerap zat2 dr setiap pati dalam kapsul...semue tu akan saye beri dlm set pertama u beli nanti...ade cara2nyer..(",)

10) nak putih gebu cepat!!!

kalau nk puteh gebu better amik whitening set..
sebab makan kolagen shaja, dia lebih kepd anti ageing n wrinkle.. 3 barang rm 120 itu complete set utk set pencerah.. sebab banyak produk dipasaran yang cakap makan vitamin c boleh puteh lah..
sebenarnya, vitamin c bukan agen pencerahan. dia pemangkin pencerahan sahaja.
maksudnya dia sebagai penggalak kepda satu bahan yang lain ..
so mcm kita, kita pkai glutathione sbb glutathione lah 1 agen pemutihan yang paling kuat. tapi gluta ni pulak, dia payah nk masuk dlm dalam sebab molekul dia besar..
so dia kena ade pemangkin yang boleh cairkan dia.. so kita gunakan citamin c + asid lipoic.. dlm set whitening kita ni, ade seabcukthorn seed oil.. seabuck ni kaya dgn vit c + asid lipoic.. tapi dlm gluta kita pun ade vit c+asdi lipoic juga cuma seabuck ni nk tggikan dos lagi..
macam kolagen pulak dia untuk gantikan kolagen dlama bdn kita yg dah rosak atau hilang.. bila kita makn kolagen, dia akan ransang penghasilan kolagen semuljadi dlm bdn kita.
so bila bdn kita dh ckup kolagen, so dia akan kasi efek glowing pd kulit. kulit jd tegang n takde wrinkle.. tapi kolagen dia kurang dari segi pemutihan...

11) 1 botol ade berapa biji???

seabuckthorn ade 30 bji,
gluta 60 bji,
collagen 30 bji..

CARA MAKAN :1. Setiap hari kena makan minimum 4biji.
1 biji seabuckthorn, glutathione 2 biji & collagen 1 biji..

Waktu makan supplement?

1. Makan 2 biji glutathione dan 1 biji seabuckthorn 2 atau 3 jam selepas makan malam ( apabila perut sudah kosong. Kalau boleh makan malam awal sikit) .
Minum dengan air suam supaya ia cepat pecah dah serap ke dalam darah.

2. Dan sebelum tidur, makan 1 biji kolagen.
Pastikan jarak (1) dan (2) sejam jaraknya. Minum dengan air suam .

Atau 

1. Makan 2 biji glutathione dan seabuckthorn 1 atau 2 jam sebelum sarapan pagi.


12) kalau kulit betul2 gelap boleh cerah ker???

* kalau gelap, kita xboleh expect puteh gebu. tapi dia akan jadi lebiih cerah..
cth dr hitam manis akan jd sawo matang... n bila consume secara berterusan akan semakin cerah.

13) kalau utk kulit berjerawat???

*untuk jerawat/ parut better amik 1 kotak seabuck sebagai extra.
sebab seabuck ni kaya dgn vit e. nnti biji seabuck tu cucuk dgn jarum, minyak tu sapu dekat parut n jerawat,
inshaallah nnt jerawat n parut akan hilang n makin pudar. baki biji tu tadi boleh makan..

14) ada had umur ke utk mkn???

remaja boleh mkn. mcm kanak2 better makan sebuckthorn cz utk pemutihan n ageing xsesuai lagi mkn gluta + collagen..

15) bila da putih nanti boleh stop mkn x,,,,ade kesan x if stop???

dia akan kekal puteh tapi kena amalkan krim spf / suplement sbb kalau kita kerap kena matahari tanpa protector tetap akan gelap jugak. n kalau umur semakin meningkat pun kulit kita akan semakin rosak n gelap jugak. so better terus amalkan nova bila dh puteh nanti. sbb ini complete set utk anti ageing & health supplement..

16) ade pantang larang ker??

PANTANG-LARANG

1.Sewaktu keluar rumah pastikan anda menggunakan krim muka dan badan SPF 45 ke atas bagi menghalang sinaran uv yg boleh menggelapkan kulit.
(Kalau terdedah kepada cahaya matahari lambat ia berkesan kerana set whitening ini sedang membaiki sel dari dalam tetapi oleh kerana tiada perlindungan dari luar ia terpaksa membaiki kerosakan kulit yang baru pula).
So kerja pembaikpulihan makin bertambah.
2. Minum air kosong 3 4ltre sehari bg memberi oksigen yg cukup untuk darah dan darah tidak pekat.
3. Jika ada makan sebarang supplement lain sila aturkan pengambilannya supaya tidak clash di antara satu sama lain. Jika clash, ia tidak akan berkesan.
4. Jika bnyak toksik, boleh detokskan badan supaya toksin tidak menganggu proses penyerapan vitamin.
5. Jangan minum kopi dan tea kerana kafein akan menyerap vitamin yang kita makan tanpa sempat diserap oleh darah..


UJIAN YG DIJALANKAN MENUNJUKKAN PRODUK NOVA BEBAS DARI BAHAN2 KIMIA BERBAHAYA, RACUN STEROID & DADAH..HASILNYA ADALAH NEGATIF


TESTIMONI

TESTIMONI PENGGUNA NOVA HEALTH : WHITENING SET

~ Mrs Kavani

Mempunyai masalah kulit gelap di atas faktor keturunan. Kulit menjadi cerah dalam tempoh 6 bulan ke atas penggunaan.. Siapa cakap kulit gelap disebabkan faktor keturunan tidak boleh menjadi cerah? Hebat! Hebat!

P/S: Tak perlu berbelanja besar untuk menjadi cantik . :)
TESTIMONI PENGGUNA NOVA HEALTH : WHITENING SET

~ Ibu Ms Racheal

Kulit di wajah dan tubuh beliau menjadi lebih cerah sekata, semakin tegang & anjal, kurang kedutan & kesan penuaan, pigmentasi berkurangan serta menjadi 10 Tahun lebih muda selepas menggunakan Nova Whitening Set!TESTIMONI PENGGUNA NOVA HEALTH : WHITENING SET

~ Cik Ainun

Mempunyai masalah kulit kusam. Selepas sebulan wajah beliau bertukar menjadi puteh gebu & pinkish! Hebat! Hebat!..

P/S: Tak perlu berbelanja besar untuk menjadi cantik . :)TESTIMONI : NOVA WHITENING SET

~ PN ZANARIAH

Beliau mempunyai masalah jerawat & kulit kusam. Setelah mengambil Nova Whitening Set, jerawat beliau semakin mengecut, parut semakin pudar manakala wajah bertukar menjadi pinkish!


CARA ORDER

1 SET NOVA (3 PRODUK-RM120)
1 SET NOVA (3 PRODUK + VITAMIN C)-RM160

FREE POSTAGE

SMS/WHATAPP: 017 407 9332 (NANIE)

DAPATKAN NO AKAUN
SELEPAS BANK IN NYATAKAN

 NAMA PENUH
ALAMAT
NO FON

SELEPAS ITU PENGEPOSAN AKAN DILAKUKAN MENGGUNAKAN POSLAJU
1-3 HARI BEKERJA
PALING CEPAT SEHARI DA SAMPAI

TERIMA KASIH1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...